2024. április 25. - Márk

A Tánc éve

A tánc világnapján, kedden kezdődik Keszthelyen a Tánc éve programsorozat, amelynek keretében az idei évben a táncművészet kerül a városi rendezvények középpontjába - közölte az MTI-vel a polgármesteri hivatal kabinetvezetője.
2008. április 29. kedd 19:22 - Hírextra

Kepli József János elmondta, hogy a tánc világnapján, kedden este a napokban véget ért helikoni ünnepségek táncosai mutatnak be gálaműsort, amellyel - még nem hivatalosan ugyan, de - megkezdődik Keszthelyen a hónapokig tartó eseménysorozat.

Az igazi nyitány két hét múlva lesz, amikor a Megatánc tehetségkutató műsor győztese, Kovács Gergely Csanád irányításával több száz iskolás közös táncprodukciót tanul be - mutatott rá a kabinetvezető, hozzátéve, hogy a tervek szerint június végén a Balaton Színházban mutatják be a fiatalok közös produkcióját.

Kepli József János elmondta: idén először egyetlen tematikus terület köré szerették volna felfűzni a városban a nyári rendezvényeket, így jött az elképzelés, hogy a tánc legyen a középpontban.
Az iskolásokat megmozgató nagyszabású műsoron kívül a keszthelyi sétálóutcában tartanak fesztivál jellegű programokat, valamint a strandon főként a fiatalok kedvéért divatos műfajokkal - mint a break vagy a capoeira - szórakoztatják a közönséget.

A Balaton-part ezen túlmenően még egy táncmaraton színhelye is lesz majd a nyáron, a versenyzők a fődíj elnyeréséért néhány fős csoportokban reggeltől estig szinte megállás nélkül foroghatnak a parketten.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását