2024. április 26. - Ervin

Kétszáz gyakori betegség

Az alternatív gyógymódok elterjedésével növekszik a bizonytalanság, milyen betegséggel, hová forduljon a páciens. Válassza-e a gyógyszeres kezelést, keressen természetgyógyászt, vagy fogjon öngyógyításba?
2008. április 28. hétfő 13:19 - Hírextra
Az Athenaeum 2000 Kiadó 1 panasz, 5 gyógymód sorozatában ezidáig egyedülálló módon összegyűjti a gyógyítási lehetőségeket a kétszáz leggyakoribb betegségre. A nyugati gyógyászat mellett a hagyományos kínai orvoslás, a természetgyógyászat, a homeopátia és a fitoterápia gyógymódjait ismerteti olyan gyakran előforduló tünetekre, mint például a köhögés vagy a szédülés.

Halmy László belgyógyász professzor és Mangó Gabriella orvos, természetgyógyász is azt javasolta a könyvfesztivál utolsó napján, a témáról tartott beszélgetésen, hogy csak a házilag kezelhető betegségeknél alkalmazzanak vizsgálat nélküli öngyógyítást a páciensek, a tünetek tartósabb fennállása esetén mindenképpen forduljanak szakemberhez.

Halmy hangsúlyozta, hogy akut problémák esetén mindenképpen forduljanak az emberek orvoshoz, fogadják el a gyógyszeres kezelést, esetleg sebészeti beavatkozást, ha szükséges. Bizonyos esetekben a várakozás, öngyógyítás tovább ronthatja a páciens állapotát.

Mangó Gabriella elmondta, hogy ma már a természetgyógyászok is csak több éves előképzés után vállalhatnak gyógyítást Magyarországon. Saját praxisából hozott példákat arra, hogy olyan esetekben tudott segíteni páciensein, amikor a nyugati orvoslás által javasolt terápia sikertelen volt.

Az 1 panasz, 5 gyógymód sorozatban eddig három kötet jelent meg, a fájdalomcsillapításról, a légzési és keringési betegségekről, valamint a haj- és bőrbetegségekről. Az eredeti, angol nyelvű kiadásban szereplő ezer gyógymód másik felét is megjelenteti a kiadó további három kötetben. A kötetek szerzői, akik a gyógyítás különböző irányzatait képviselik, valamennyien saját területük szakértőinek számítanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását