2024. május 18. - Erik, Alexandra

Indul a munka a Fradinál

Rieb György, az FTC elnöke szerint jövő péntektől kezdődhet el az érdemi átalakítási munka a fővárosi futballklubnál. "Legkésőbb addig kell az angol befektetőnek átutalnia a szerződésben rögzített vételárat, s ha ez megtörtént, akkor kerül sor a tényleges
2008. április 28. hétfő 17:55 - Hírextra
"Ezt követi egy alapos átvilágítás és valamennyi tartozás rendezése. Ha a múltat sikerült teljesen lezárni, akkor kezdhetünk el a jövővel foglalkozni."

A sportvezető hozzátette: az új stadion építésének előkészítése akár 8 hónapig, azaz 2009. január-februárig is elhúzódhat.

"Először bontási engedélyt kell kérnünk a mostani stadionra, majd egy környezeti hatástanulmányt csináltatunk, utána el kell fogadtatni a ferencvárosi önkormányzattal az új aréna tervrajzát, ezt követően kérhetünk építési engedélyt és ennek birtokában kezdődhetnek el a munkálatok. Minden engedély kiadásánál 30-60 nap áll az illetékes döntéshozó rendelkezésére, ezért számolunk úgy, hogy a beruházás várhatóan jövőre kezdődik el, de ennek felügyelete és lebonyolítása már a futballcsapatot működtető Zrt. feladata lesz."

Az FTC április 9-én írta alá a befektetői szerződést az Üllői úti 6 plusz 2 hektáros ingatlan tulajdonjogának értékesítéséről. A megállapodás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) ZRt., a Ferencváros, a létesítményt üzemeltető Sportfólió Kht. és az angol befektető, a Real Esplanade között jött létre.

Az új tulajdonosnak az aláírástól számított 30 napon belül kell átutalnia a vételárat, melyből az állam 3,45, míg a klub 2,3 milliárd forinthoz jut. Rieb György korábban azt mondta, hogy a klub adóssága 1,7-1,8 milliárd forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását