2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Első hazai tétmeccsén sem sikerült megszereznie a győzelmet a Fightersnek

Első bajnoki mérkőzését rendezte a Szombathely Fighters együttese, akik a Pécs Gringos csapatát fogadták otthonukban. A két alakulat szeptember végén már találkozott egy barátságos mérkőzés keretein belül Pécsen, mely akkor a Gringók 15-2 arányú győzelmév
2008. május 26. hétfő 16:41 - Hírextra
A Harcosok ezúttal mintegy 200 fős – többségében - hazai közönség előtt igyekezték bizonyítani rátermettségüket. Verőfényes napsütés és s remek szervezés – táncosok, szakkommentátor, tombola, és mi szem-szájnak ingere - fogadta az SZSE pályára kilátogatókat.

Hazai kirúgással kezdődött a találkozó, első támadásukból azonban nem sikerült first downt elérniük a pécsieknek. Majd a hazai offense nem tudta megjátszani a Gringóknak ítélt – 15 yardos fase mask - büntetésből származó előnyt, egy fumble folytán hamar visszaadták a labdát a vendégeknek, akik szélső futásokkal igyekeztek azt az end zone-ba juttatni azt, sikertelenül. Egy újabb pécsi büntetés miatt ugyan automatikus first down-hoz jutott a Fighters, de negyedikre ismét rúgni kényszerültek, így a negyed végén az eredmény 0-0 volt.

Bár a hazai defense nem kis nyomást gyakorolt a pécsi támadókra, egy látványos reverse játékot követően végül dr. Varga Levente (#43) irányítópasszából Osztopáni Krisztián (#84) elkapása eredményezte a vendégek első TD-jét. Sikertelen kísérlettel 0-6 a Gringosnak. A Ekkorra már lesérült a Fighters kezdő irányítója, Krizsán Dávid (#18).
A folytatásban sikertelen belső passzok következtek hazai részről, majd egy pécsi támadás első kísérletéből végül interceptiont fogott a szombathelyi Gálos Márk (#28). A labdát azonban ismét nem sokáig tudhatta magáénak a Fighters. „Ami könnyen jött, könnyen megy.” A Gringostól Kapinya Tamás (#27) ugyancsak egy interception folytán szinte rögtön „javított”. A pécsi first down után ismét szép hazai megnyilvánulás: Tatár Sándor (#96) fumble-ből szerzett labdát, de ezt is újfent pillanatok alatt visszaszerezte a Gringos, nem sok lehetőséget hagyva ezzel a szombathelyi támadóknak. A end zone előtt mintegy a „kicsi a rakást” átugorva Lendvai Péter szerezte a Gringók újabb TD-jét, ám a rúgás ismét eredménytelen lett, így az állás 0-12 volt az első félidő végén.

A szünetben a szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club táncosai szórakoztatták a nagyérdeműt. A kiszolgálásra sem lehetett panasz, csapolt sör, kürtös kalács, fagylalt, s az elmaradhatatlan amerikai hot dog várta a szurkolókat.
A kezdésre beborult az ég és az eső is elkezdett szemerkélni, és bár erre valószínűleg kevésbé vágytak a nézők, mégis végig kitartottak kedvenceikért.

Pécsi kirúgással indult a második félidő, azonban egy interception ismét a vendégek próbálhattak lendületes szélsőfutásokkal további előnyre szert tenni. Azonban nem jártak sikerrel, ugyanis a szombathelyi Szabó Attila (#53) szintén egy interception jóvoltából hozta helyzetbe csapatát, de egy sikertelen field goal kísérlet után maradt a 0-12. Közben folyamatosan eső áztatta a pályát.

Irányítófutásokkal kezdett a Gringos a 4. negyedben, végül Császár Máté (#28) hozta az újabb pécsi TD-t, ezzel lett 0-18, majd kétpontos extrakísérlettel próbálkoztak, sikertelenül.
A Gringóknak olyannyira sikerült felpörgetniük magukat a hajrában, hogy egy megállítás folytán szinte a szereléséből is kirázták a Fighters egyik játékosát. Újabb hazai interception által Horváth Zoltán (41#) próbálta menteni a menthetőt – az eső miatt már nem minden működött úgy ahogy kellett volna - a szépítés azonban nem sikerült. Egy erőfutásból a Vidra Attila (#25) vitte a mérkőzés utolsó TD-jét, melyet ezúttal eredményes rúgás (Horváth Zoltán #6) követett, 0-25-tel zárva a találkozót.


Mivel a belépő egyben tombolaként is szolgált – mialatt a játékosok kézfogásra vonultak – a nézők között kisorsolásra kerültek a Fighters támogatóinak felajánlásai, illetve a mérkőzéslabda.

Hogy kinek adná az „MVP címet”, erre Almási Sándor – a Gringos edzője - így válaszolt:
„A Gringosnak adnám, ők egységesen tették meg azt, amit kellett. A védelmünk hihetetlenül fiatal, gyors, előbb-utóbb válogatott szintre juthatnak. Elégedett vagyok, hiszen nem a nagyarányú győzelem az elsődleges célunk, pusztán a győzelem. Tiszteljük az ellenfeleinket. Gratulálok a Szombathelynek, ők most kezdik azt az utat, amit mi tavaly. Ha így folytatják, jövőre egy klassz csapattal találkozhatunk. Sok szurkolójuk van, látszik, hogy nagy szimpátiának örvendenek. Ha mégis ki kellene emelnem valakit a csapatomból akkor Lendvai Péter, Csóka Gergő, Petkovics Dragan, és Varga Levente biztosan köztük lenne.”

„A védelemnél ennyi belefér. Ami az offense-t illeti, a 2. negyed elején lesérült az elsőszámú irányítónk, Baranyai Bence pedig nem rendelkezik akkora rutinnal, így nem feltétlen tudtuk a tervezett játékot hozni. Sérülésekből adódóan, új posztokon is be kellett vetni játékosokat.
A játékbeli rutin még nagyon érezhető sok játékosnál, illetve hazai szereplés okozta drukk miatt is túlpörögtek a srácok. Számedli Richárd az, aki talán a legjobban teljesített, kétszer sérült, mégis visszament a pályára, illetve – mióta a csapat másik edzője külföldön tartózkodik – ő „viszi a hátán” az egész defense-t. Amit igazán hiányolok, az a becsületpont, ugyanakkor mégis ez volt az a meccs, amire a leginkább azt mondhatom: becsületes helytállás” – osztotta meg véleményét a Fighters vezetőedzője, Kovács Miklós.

Mindkét részről meglehetősen nagyszámú technikai hibát láthattunk: illegal formation, false start, offside…, melyekért közel azonos mértékben gyűjtött be büntetéseket a két csapat.
Győzött a rutin, ugyanakkor remekül helytállt a hazai védelem, akik nem sokat pihenhettek a négy negyed alatt. Tapasztalat, meccsrutin, és majd a pontok is jönni fognak.

A Fighters legközelebb június 8-án utazik Budapestre a Bulldogs otthonába, a Gringókat pedig 15-én fogadja a Dunaújváros Gorillaz.
Félhivatalos információ, miszerint a Fighters jövő szombaton bemutató mérkőzést játszik Zánkán a Gorillaz ellen.
Forrás: mafsz.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását