2024. április 28. - Valéria

Az olaszliszkai emberölési per folytatódik

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október közepén történt bűncselekmény tárgyalása hétfőn, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc sze
2008. április 28. hétfő 14:31 - Hírextra
A Czibrik Attila bíró vezette tárgyalás két hónap után folytatódott, korábban ugyanis az egyik ügyvéd betegsége miatt a büntetőpert elnapolták.

A tárgyalás során a másod- és ötöd rendű vádlottak ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy "tartózkodjék a sértett" Szögi Lajos foglalkozásának megnevezésétől, mert a "tanár úr" kifejezés véleménye szerint alkalmas lehet vélt vagy valós indulatok felkorbácsolására.

A bíró ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a néhai sértett foglalkozását maguk a vádlottak is többször említik még a jegyzőkönyvekben is, a "tanár úr" kifejezés pedig nem alkalmas indulatkeltésre, illetve érzelmek kiváltására.

A tanúk többsége arról számolt be, hogy a bántalmazás után érkeztek a tragédia helyszínére, és az eset kapcsán kevés a konkrét információjuk. Az egyik tanú időközben elhunyt, neki a korábban tett vallomását olvasta fel a bíróság.

A nyilvános tárgyaláson a közönség soraiban bőrruhába öltözött motorosok is megjelentek. A büntetőper szerdán folytatódik.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 2006. október 15-én. A tragédia előzménye az volt, hogy a férfi gépkocsijával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását