2024. április 26. - Ervin

Egyre valószínűbb az előrehozott választás

Minden korábbinál nagyobb az esélye az előrehozott választásoknak - mondta szombaton Turi-Kovács Béla a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke, a Fidesz parlamenti frakcióvezető-helyettese.A Fidesz kész a kormányzásra és a szövetség megújítására a kisgazdákkal
2008. április 27. vasárnap 08:06 - Hírextra
A jelenlegi koalíció fenntartása csak az SZDSZ-nek áll érdekében, emiatt elképzelhető, hogy a liberálisok nem is lépnek ki belőle - vélekedett az országos kisgazda értekezlet utáni sajtótájékoztatón a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke. Turi-Kovács Béla szerint kármentésre van szükség, amiben a kisgazdák is szerepet vállalnak.

Mint mondta: a kormány döntésképtelensége miatt Magyarországot pénzügyi válság fenyegeti. A kisgazdák az emelkedő élelmiszerárak letörése érdekében javaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Ebben azt kezdeményezik, hogy az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját csökkentsék 5 százalékra. Annak érdekében pedig, hogy az árkülönbözet ne a kereskedőkhöz, hanem a vásárlókhoz jusson szigorú ellenőrzést kért.

Turi-Kovács Béla szerint ez a kisgazda formáció semmilyen kapcsolatot nem kíván tartani olyan erőkkel, akik a szövetség szétbomlasztásán fáradoznak.

A választók fele, több mint 4 millió ember előrehozott választásokat akar - mondta a kisgazda tanácskozásra meghívott Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke hozzátette: pártjának erre nincs alkotmányos lehetősége, ám az emberek ezt kikényszeríthetik. A politikus szerint a koalíciós huzakodás miatt nincs kormányzás és a csőd szélére került az ország.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását