2024. április 26. - Ervin

Konferencia a turizmus fejlesztéséről

A vendégekért kíméletlen harc folyik világszerte, a turista nem jön el magától - mondta Rusznák Imre, a Budapest és Közép-Duna vidéki Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke szombaton a ráckevei kistérség civil szervezetei által megtartott konferencia
2008. április 26. szombat 18:55 - Hírextra
A 2005-ben alakult, 20 településen tevékenykedő civil szerveződésnek jelenleg 85 tagja van. Úgy vallják, a turizmus alapja a kapcsolat és a barátság. Ennek ápolására hívták össze tagjaikat és vendégeiket. A hallgatóság soraiban számos külföldi érdeklődő - németek, osztrákok, franciák, erdélyiek, finnek, kínaiak, thaiföldiek - is jelen voltak.

Rusznák Imre elmondta, hogy az új turizmustörvény erősíteni fogja a regionális idegenforgalmi bizottságokat. Magyarország kilenc ilyen régiója közül a közép-dunántúli a legnagyobb, amely Esztergomnál kezdődik és egészen a Csepel-sziget déli csücskéig tart. Ennek megfelelően ez a térség fogadja a legtöbb vendéget. 2007-ben 42 millió látogató érkezett Magyarországra, minden harmadik vendégéjszakát Budapesten és környékén töltötték. A ráckevei térség fejlesztéséhez a legfontosabb a vonzerő megvan, a tanácskozás résztvevői pedig sokat tehetnek azért, hogy a vízi, az egészség és a kulturális turizmus a jelenleginél több lehetőséggel, keményebb marketing munkával több vendéget csábítson ide.

A ráckevei kistérség jövője szorosan összefügg a kvassai és a tasi zsilip által lezárt Soroksári Duna vízminőségével - hangzott el Fáki László, Szigethalom polgármesterének a Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás elnökének előadásában. Mint mondta, közreműködnek a gerincút megépítésében, amely javítja majd a térség településeinek közlekedését. A társulás az önkormányzati feladatokon túl tevékenyen részt vesz a turizmus fejlesztésében. Ennek érdekében vették át a Tourimform Iroda működtetését. Ugyancsak támogatják a ráckevei dunaág rehabilitációját, amelynek során mederkotrással az ökológiai környezet helyreállításával javul a vízminőség. Ennek a munkának az elvégzésére rendelkezésre állnak az anyagi eszközök. A déli szakaszon ma is megfelelő a vízminőség, a rehabilitáció befejeztével az északi szakaszon a taksonyi hídig, de remélhetőleg a fölött is nyithatók lesznek strandok.

Saját projektje a társulásnak az Európát keresztülszelő kerékpárút a kistérségen átvezető szakasza. Ez Dunaharasztitól Tasig vezet majd, illetve Taksonyt köti össze majd Százhalombattával. A tervezés folyamatban van, amit pályázaton nyert pénzből finanszíroznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását