2024. április 28. - Valéria

Amit a piercingekről tudni kell: előnyök és hátrányok

Milyen az intim piercing? Veszélyes lehet, ha a nyelvünket szúrjuk át? Ma már nagyon divatosak a különféle testékszerek, de néha nem árt az óvatosság, mert egy rossz szúrás az életünkbe is kerülhet.
2009. július 27. hétfő 08:06 - Kővári Adrienn
Egy szép testékszer, a megfelelő helyen képes öltöztetni, s egyedivé varázsolni a viselőjét. A piercingekről a legtöbb embernek megvan a véleménye, ugyanannyian szeretik, s ugyanannyian ellenzik is. Az biztos, hogy ma már divat ilyet viselni, s ennek is csak a képzelet szabhat határokat. A testünk bármelyik szegmensében elhelyezhetjük őket, legyen szó az arcról, a mellről, vagy a nemi szervekről.

Miért is jó a szurkálódás?


Honnan is származnak a testékszerek?
Ez egy angol eredetű szóból, a to pierce-ből ered, ami szúrni-t jelent. Szinte az emberiséggel egyidős, mert mindig is megvolt rá az igény, hogy díszítsük magunkat. Már régen is divat volt a fülbe, orrba karikákat szúrni. Ez egyiptomi fáraóknál a köldök piercing volt az elterjedt, mert ez isteni mivoltukat igazolta.
Az egész testünket teletűzdelhetjük mindenféle ékszerrel, ami lehet egyszerű, de akár színes is, vagy egészen elmehet az extrém kategóriába. De mi számít ma már annak? Amikor valaki láncokat vezet át az egész arcán, vagy egy komplett fűzőt épít be a hasába, az még mindig extrémnek számít. Ha valakinek csak kicsit több ékszer van az arcán, mint egy átlag embernek az már fel sem tűnik, senkinek sem.

Az egyéniségünket könnyen kifejezhetjük vele, ennek csak egy hátulütője van. Mivel ma még a tetoválásnál is divatosabb, ezért sokan rohangálnak egyéb testékszerekkel, így nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy akinek piercingje van, annak van egyénisége és stílusa is. Sokak szerint már lecsengőben van ez a divathullám, de ez nehezen mondható el, hiszen egyre több tizenéves teszi le voksát az a piercingek mellett.

Egyes stílusirányzatokhoz is hozzátartoznak, például a gothok, punkok előszeretettel viselnek az arcukon testékszereket, míg a diszkóba járó lányok inkább a köldökpiercinget részesítik előnyben. Nem egy olyan ember is akad, aki anno nagyon kedvelte ezeket a csilli-villi egyedi dolgokat, de mikor divatba jött, már nem érezte olyan különlegesnek magát, ezért inkább lemondott róluk.

Azért is divatosabb ma a piercing, mint a tetoválás, mert ez egyrészt olcsóbb, másrészt nem örökéletre szól. Nem kell olyan sokat gondolkozni előtte, mert ha nem tetszik, akkor maximum kiszedetjük, s ennyi, vége van. Ráadásul cserélgethető, ha csak egy helyen lyukasztjuk ki a testünket, akkor is vehetünk több ékszert, s ezeket cserélgethetjük, a ruhánkhoz, kedvünkhöz igazíthatjuk őket.

A fiatalok divatja

Egy kis különlegesség
Amikor már nem tudunk újat kitalálni, akkor valaki segít nekünk. Így született meg a bőr alá beépített piercing is, ami a seb gyógyulása után kidomborodik, s így alkot egy mintát. Hogy ez miért is jó? Mert különleges, egyedi, s ritka. Igaz, hogy ez nem karika, s nem is rózsaszín bogyó, de azért nagyon szép lehet.
Nehéz meghúzni a korosztályos vonalat, de összesítve a legtöbb testékszert viselő ember fiatal. Ez egyfajta lázadás is, hogy szembe mennek a szülők akaratával, mert ők a legtöbb esetben nem engedélyezik ezeket a felesleges lyukakat. Kevés olyan ember van, akik ne rendelkeznének valamilyen piercinggel, mivel már a fülbevalót is ebbe a kategóriába sorolják, s ez már teljesen elfogadott, lassan a férfiaknál is.

Testékszert csak tizennyolc éven felüliek viselhetnek, vagy szülői belegyezés szükséges, ezért is számít sokat, ha valaki már tizenhat évesen rendelkezik egy-kettővel. Ennek ellenére sok helyen nem kérnek szülői beleegyezést, de olyanok is akadnak, akik otthon, házilag megoldják a lyukasztási műveletet. Ez nagyon veszélyes, mert lehetetlen steril körülményeket teremteni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását