2024. május 16. - Mózes, Botond

Szili: Mi befolyásolja a képviselők megítélését?

Szili Katalin szerint a parlament és az országgyűlési képviselők társadalmi megítélését a munkájuk iránti közmegbecsülés csökkenése, valamint a kiváltságaikkal szembeni ellenérzések befolyásolják.
2008. április 25. péntek 12:17 - Hírextra

Az Országgyűlés elnöke erről "A parlamentek, a képviselők társadalmi és média megítélése - frusztrációk a parlamentek körül Európában" című konferencián beszélt pénteken az Országházban.
A házelnök hangsúlyozta: a képviselőkről kialakult képen mindenképpen változtatni kell, az elvégzett munkán keresztül vissza lehet szerezni a hitelességet. Mint mondta, az Országgyűlés elnökeként ezt különösen fontos kérdésnek tartja, hiszen a házszabály szerint a feladatai közé tartozik a parlament tekintélyének óvása is.

Deutsch-Für Tamás (Fidesz), a mentelmi bizottság alelnöke megnyitó beszédében úgy fogalmazott: a kritikák ellenére továbbra is hisz a parlamentarizmus erejében.

Felidézett egy nyolc hónappal ezelőtti, 1.500 ember megkérdezésével készült felmérést, amely szerint az emberek rossz véleménnyel vannak ugyan a parlamenti képviselőkről, mégis - minden más felsorolt foglalkozást megelőzve - büszkék lennének rá, ha közeli hozzátartozójuk, ismerősük bekerülne az Országgyűlésbe.

Az ellenzéki politikus úgy látja, ha "kicsit okosabban és ügyesebben" politizálnának, akkor a felmérésben megjelenő megbecsülés kísérhetné a munkájukat. Rajtunk múlik - hangsúlyozta Deutsch-Für Tamás a konferencián.

A tanácskozáson felszólal többek között Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter, Becsey Zsolt (Fidesz) és Tabajdi Csaba (MSZP) európai parlamenti képviselő, Miroslav Kala, a cseh parlamenti mentelmi bizottságának elnöke és Eckstein-Kovács Péter (RMDSZ), a Román Szenátus tagja is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását