2024. május 23. - Dezső

MSZP: támogatják a civil szervezeteket

Az MSZP szót emel a non-profit társadalmi szervezetek megfelelő mértékű állami támogatásáért.
2010. október 22. péntek 13:40 - HírExtra
Simon Gábor, a fogyasztóvédelmi bizottság szocialista elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében tudatja, hogy a testület szerdai ülésén kiderült: a szakterületért felelős államtitkár szerint a jelenlegi rendszer nem jól működik; kormányzati tervek szerint a civil szervezetek kiadásait nem fedezheti teljes mértékben állami költségvetési forrás.

A bizottsági ülésen megtudhattuk, hogy az amúgy non-profit szervezeteknek ki kell alakítaniuk egy olyan finanszírozási rendszert, mely a működésüket biztosítja és ezt a bevételi oldalt pótolná ki a jelentős mértékben lecsökkentett állami forrás - folytatja Simon Gábor.

Mint írja, a kerekasztal-beszélgetésen résztvevői szerettek volna többet megtudni az őszi ülésszakra tervezett fogyasztóvédelmi törvény módosításának részleteiről, ez azonban egy későbbi találkozó témája lesz. "Felelős politikusként úgy gondolom, hogy a sok küzdelmet és módosításokat megért társadalmi szervezeti finanszírozási rendszer ilyen irányú módosítását a szocialista frakció nem fogja támogatni. Ennek megfelelően – a hamarosan induló költségvetési törvény kapcsán – meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket" - rögzíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását