2024. május 5. - Györgyi

Szabados indul a férfi tőrkvótáért

Szombaton rendezik meg Lisszabonban a férfi tőrözők európai selejtező zónaversenyét, melyen magyar részről Szabados Gábor próbál meg pekingi kvótához jutni.
2008. április 25. péntek 10:55 - Hírextra
Ehhez az első három között kell végeznie a várhatóan 20-25 fős mezőnyben.

A viadalon már csak olyan európai nemzetek egy-egy képviselője vehet részt, melyek a szakágban még egyetlen ötkarikás részvételi joggal sem rendelkeznek. A legerősebb országok vívói tehát nem lesznek ott a portugál fővárosban, de egy-egy jó képességű tőröző így is jelentősen megnehezítheti Szabados dolgát. A repülőjegyért komoly küzdelemre lehet számítani, a kvótaszerzés nagy sikernek számítana.

A magyar vívók számára ezzel a versennyel ér véget a selejtezős időszak. Mostanáig a férfi párbajtőr-, a női tőr- és a férfi kardcsapat, valamint a párbajtőröző Szász Emese és Mincza-Nébald Ildikó, továbbá a kardozó Nagy Orsolya harcolta ki a pekingi részvétel jogát. A három válogatott kvalifikációja azt jelenti, hogy az adott szakág egyéni versenyében is indulhat majd automatikusan három vívó.

A csapatküzdelmekben háromfős együttesek szerepelhetnek, és lesz egy-egy tartalék is, aki azonban az esetleges becseréléséig turistának tekintendő. Az utazókról később születik döntés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását