2024. április 23. - Béla

Nem a kor számít, hanem a mutatott teljesítmény

A szövetségi kapitányi posztot május elsejétől betöltő Erwin Koeman szerint nem a kor, hanem a mutatott teljesítmény a legfontosabb és ennek szellemében állítja majd össze a magyar labdarúgó-válogatott keretét.
2008. április 25. péntek 07:13 - Hírextra

"Sok információt gyűjtöttem eddig a magyar futballistákról, akiket igazán majd a közös munka során, az edzőtáborokban ismerek meg" - mondta a holland szakember az MTI-nek. "Van egy taktikai elképzelésem, de alapvetően a futballisták képessége határozza meg, hogy milyen rendszerben játszunk majd".

Koeman hozzátette: a vb-selejtezőkön Portugália, Dánia és Svédország is nagyon kemény ellenfél lesz, ezért olyan futballistákra van szükség, akik nem csak tehetségesek, hanem bátrak is, és nem ijednek meg a sztároktól.

"A jó eredmény eléréséhez az első lépés, hogy ne kapjunk gólt, ez viszont akkor érhető el a legkönnyebben, ha az ellenfél térfelén tartjuk a labdát, erre törekszem én is a csapattal".
Koeman úgy véli, még korai a válogatott keret összetételéről beszélni.

"A Hollandiában játszókat jobban ismerem, de ez nem biztos, hogy előnyt jelent számukra, mert nem az számít, kit hányszor láttam, hanem, hogy ki nyújtott olyan teljesítményt, mellyel kiérdemli a szereplést a válogatottban".

Koeman elmondta, amíg nem ismeri meg alaposan a magyar játékosokat, Szekeres Tamás technikai igazgató segítségével állítja össze a keretet.

Szekeres az MTI-nek azt mondta, hogy összeállítnak egy bő névsort, mintegy 40 játékossal és innen Koeman választja ki azokat, akiket az első közös edzőtáborba behív. A későbbiekben Koeman és segítői igyekeznek minden szóba jöhető futballistát megnézni és ettől kezdve már kizárólag ő határoz a keret összeállításról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását