2024. május 2. - Zsigmond

Finn építészeti kiállítás

Lakás a városban - mai lakóépületek Helsinkiben és környékén címmel a Finn Építészeti Múzeum kiállítása nyílt meg a Budapest Kiállítóteremben csütörtökön. A teremben 21 épület hatalmas, kétszer két méteres fotótablói fogadják a látogatót, két tabló mutat
2008. április 25. péntek 07:17 - Hírextra
Olyan lakóházakról van szó, amelyek az utóbbi 5-8 évben épültek a paneltől a villáig, a tetőtér-beépítéstől a műemlékfelújításáig - mondta el az MTI-nek Sulyok Miklós művészettörténész, a kiállítás magyar kurátora.

A kiállítás érdekessége, hogy a használatban levő lakások belsejét is megmutatják. Általában modern berendezési tárgyak, letisztult formák jellemzik a lakásbelsőket, legyenek azok szociális bérlakások, vagy drága, többszintes erdei villák.

Kirsi Rantala, a finn nagykövetség kulturális- és sajtótitkára arról beszélt az MTI-nek, hogy a finn lakásállomány 70 százaléka a II. világháború után épült, és ma a lakosság 80 százaléka él városi lakókörnyezetben.

Hozzátette, hogy a Finn Építészeti Múzeum a kiállítást City Home címmel a 2006-os Velencei Biennále Finn Pavilonja számára készítette, tehát ott láthatta először a közönség. Budapest előtt Prágában és Pozsonyban mutatták be a Lakás a városban című tárlatot, amely május 25-ig tart nyitva az V. kerület Szabadsajtó út 5. alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását