2024. május 4. - Mónika, Flórián

Eladják a kórházak eszközeit

Elektronikus börze keretében értékesítik a tavaly áprilisi kórházátalakítások után megszüntetésre ítélt intézmények eszközeit - közölte Kárpáti Zsuzsa, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.
2008. április 25. péntek 16:06 - Hírextra

A Svábhegyi Pullmonológiai és Gyermekallergiológiai Intézetben megtörtént a leltár, az értékesítésre várhatóan május 15-e után kerül sor - tette hozzá a főigazgató. Az értékesítésből 100-200 millió forintot remélnek.

Az Országos Gyógyintézeti Központ és az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet szintén leltárba vett eszközeinek értékesítése ez után következik majd.

A Schöpf-Merei Kórház és Rendelőintézet eszközparkjának értékesítése, hasznosítása pedig a Fővárosi Önkormányzat hatásköre - közölte Kárpáti Zsuzsa.

Az EKI főigazgatója korábban az MTI-nek elmondta, 12 ezer iratfolyóméter betegdokumentációt vett át az intézet bezárásra ítélt intézményektől.

A papíralapú dokumentációkon kívül az intézethez kerültek a különböző röntgenfilmek, digitális felvételek, valamint szervszövet-minták. Ezek elhelyezéséről folyik az egyeztetés az intézet, az Egészségügyi Minisztérium, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint az ombudsman bevonásával. Kárpáti Zsuzsa akkor hozzátette, közbeszerzési eljárás fogja eldönteni, hogy ezek a dokumentumok hova kerüljenek és azokat hogyan dolgozzák fel. A kórházak működési dokumentációi az EKI kiskunlacházi raktárában kapnak majd helyet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását