2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egy nap a sci-finek

Julian Glover, angol színész lesz a díszvendége a IX. Sci-fi Napnak, amelyet május harmadikán tartanak a Petőfi Csarnokban.
2008. április 25. péntek 15:24 - Hírextra

Julian Glovert azért hívták meg a szervezők, mert a Csillagok háborúja - A birodalom visszavág című ötödik részében Veers tábornokot alakította. Mivel Walter Donovan bőrébe bújva - Harrison Ford riválisaként - felejthetetlen alakítást nyújtott az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben, ezért az Indy-filmek is - annak ellenére, hogy nem sci-fi sorozatról van szó - fontos szerepet kapnak az eseményen.

Julian Glover egyébként számos más filmben is szerepelt, például a Trójában a Brad Pitt által megformált Achilles apját, Triopas királyt személyesítette meg. A James Bond Szigorúan bizalmas című részében Roger Moore ellenfele volt, majd szerepet kapott a Michael Caine és Pierce Brosnan főszereplésével készült A negyedik záradék című filmben. Ma is sokat foglalkoztatott színész a színpadon és a filmek világában is.

A Sci-fi Napon a 10 órai megnyitó után színpadi beszélgetésen tudhatnak meg róla még többet az érdeklődők, ezt követően pedig dedikálni is fog - mondta az MTI-nek Szakácsi Mónika, a Petőfi Csarnok rendezvényszervezője.

A nap további részében vetítések, előadások lesznek, amelyek időpontjáról, címéről a http://starwars.hu/scifinap/nyito.htm című honlap ad részletes információt.

A kistermekben az Indiana Jones-, illetve Star Wars képregények, regények alkotóival és kiadóival találkozhatnak a látogatók, míg a folyosókon az árusok hatalmas termékválasztékából válogathatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását