2024. április 20. - Tivadar

Klaus a szeretőjével éjszakázott!

Szeretőjével töltötte az államfővé való újraválasztása utáni első éjszakát Václav Klaus cseh köztársasági elnök - állítja a Mladá Fronta Dnes című napilap keddi kiadásában.
2008. március 11. kedd 12:20 - Hírextra
Az Aha! című bulvárlap számos péntek éjjel és szombat reggel készült fényképet is közöl, amelyeken a 66 éves Václav Klaus és a 25 éves Petra Bednárová közösen elhagyják az Erpet nevű prágai sportklubot, beülnek az elnöki limuzinba és elhajtanak a cseh főváros melletti Vestecben lévő luxusszállóba. A fotósok azt is rögzítették, ahogy Klaus és a szőke Bednárová kora reggel együtt hagyták el a szállót és az elnöki kocsiban visszahajtottak Prágába.

"Nem tudom, hogy ez a szerelmi légyottról szóló hír valóban igaz-e, és leellenőrizte-e valaki, vagy sem. Én azonban utána fogok nézni, mert érdekel. Václav Klaus választói beszéde, amelyben a hagyományos családi értékek betartásáról szólt ugyanis nekem nagyon tetszett. Én nagy tiszteletben tartom a konzervatív értékeket és a családot" - nyilatkozta a Mladá Fronta Dnesnek Josef Kalbác kereszténydemokrata szenátor, aki a februári elnökválasztáson Klausra szavazott, s így hozzájárult újraválasztásához.

Kalbác kifejtette: az elnökválasztáskor sokat gondolkodott azon, hogy vajon Klaust vagy riválisát, Jan Svejnart támogassa. Éppen a konzervatív értékek miatt végül is Klaus pártjára állt.
"Ha Önök nem akarják betartani civilizációnk ezer éves hagyományait, keresztény értékeit, a klasszikus családi értékeket és az emberi élet iránti tiszteletet, akkor ne szavazzanak rám, mert én ezeket az értékeket tisztelem" - idézett ironikusan a lap Václav Klaus kortes beszédéből.

A váratlanul kirobbant botrányos ügyben a lapok Petr Hájek, elnöki szóvivőt is megkérdezték. "A bulvártól eltérően én nem ütöm bele az orrom az elnök úr magánéletébe" - válaszolta lakonikusan a szóvivő.

A sajtó szerint Klaus most egy más tradíciót újított fel, mint amiről elnöki beszédében szólt. Ez a tradíció inkább a francia államfőkre jellemző, akiknek szeretői voltak. Klaust először a 2003-as elnökválasztás előtt kapta azon a sajtó, hogy félrelépett. Akkori partnere, a szintén szőke Klára Lohniská, egyetemista volt.

A félrelépést később az elnök felesége Lívia Klausová nyíltan beismerte. "A hűtlenség már mögöttünk van. Számomra azonban nagyon nehéz volt ezt átélni és megbékélni vele" - mondta újságíróknak Lívia Klausová. Ma már közismert, és szinte legenda, hogy Václav Klaus akkor a hitvesi ágy helyett néhány éjszakát a kedves mamájánál töltött. A mostani botrányra Lívia asszony egyelőre nem reagált.

Václav Klaus egyébként nem az egyedüli a vezető cseh politikusok közül, aki hűtlen lett feleségéhez. Mirek Topolánek kormányfő másfél éve elhagyta feleségét és három gyermekét, s azóta kedvesével él együtt. A közelmúltban gyermekük is született.

Jirí Paroubek, volt cseh miniszterelnök és szociáldemokrata pártvezér harmincéves házasság után tavaly nyáron hagyta el feleségét és egy harmincas éveiben járó szlovák szépséget vett el feleségül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását