2024. március 29. - Auguszta

Revizorok Észak-Magyarországon

Színesfém-felvásárlók, valamint zöldség- és gyümölcskereskedők kerültek adóellenőrök, rendőrök, pénzügyőrök, fogyasztóvédelmisek látókörébe ezen a héten Észak-Magyarországon - tájékoztatta az Apeh regionális igazgatósága az MTI-t csütörtökön.
2008. április 24. csütörtök 17:21 - Hírextra
Bár a Kikelet akciósorozat véget ért, de az ellenőrzések sora nem - közölte az adóhatóság sajtóosztálya.

Az Apeh operatív ellenőrzési egységei a héten több alkalommal a színesfém-felvásárlókat ellenőrizték, az egyre jobban elharapódzó lopások miatt. A régió tíz olyan településén razziáztak a rendőrség, a pénzügyőrség, a munkavédelmi felügyelőség és a fogyasztóvédelem munkatársaival, ahol a korábbi tapasztalatok szerint a legjellemzőbb volt a hulladék- és a színesfém-felvásárlás. Négy helyen a kereskedők semmilyen bizonylatot nem adtak a felvásárlásokkor, két esetben az is kiderült, hogy a felvásárlónak adószáma sincs, tevékenységét hatósági engedélyek hiányában végzi.
Tizenöt zöldség- és gyümölcskereskedő közül hatan egyáltalán nem állítottak ki semmilyen bizonylatot, két esetben bejelentés nélküli foglalkoztatást állapítottak meg a revizorok.

A tájékoztatás szerint sokmillió forintos mulasztási bírság, két esetben pedig a vállalkozás 12 napos felfüggesztése bánta a szabálytalanságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását