2024. április 28. - Valéria

MDF: Nyakkendőadó helyett hülyeségadót!

Az MDF szerint lassan ideje hülyeségadót kivetni az MSZP és a kormány nevetségesebbnél nevetségesebb ötleteinek kitalálóira. Úgy tűnik, csak így lehet megfékezni az internetadóhoz és a nyakkendőadóhoz hasonló értelmetlen és káros javaslatokat.
2008. április 24. csütörtök 17:24 - Hírextra
A nyakkendőadó logikája alapján gyakorlatilag mindenre ki lehetne vetni az újabb járulékot, hiszen akár a napszemüvegek, a nyakkendőtűk, vagy a kosztümökön viselt brossok is képviselhetnek komoly kulturális értéket.

Úgy tűnik, csak így lehet megfékezni azt, hogy a hozzá nem értő kormánypárti politikusok napról napra újabb, a józan észnek ellentmondó, az országra nézve káros ötletekkel álljanak elő. Az ilyen hajmeresztő kezdeményezésekre kiváló példa az internetadó és Schiffer János szocialista képviselő nyakkendőadója is, amely feltehetően még a behajtás költségeit sem fedezi, hiszen csupán 800 millió forintot bevétel várható belőle.

Az internetadó bevezetését kimondottan károsnak tartjuk az internet-felhasználásban igencsak az uniós sor vége felé kullogó Magyarországra nézve, a nyakkendőadó logikája alapján pedig gyakorlatilag mindenre ki lehetne vetni az újabb járulékot.

A Magyar Demokrata Fórum szerint a kormánypárti politikusok önmaguk további nevetségessé tétele, valamint a lakosság értelmetlen megadóztatása helyett inkább fizessék be egyhavi bérüket, minden egyes – nyakkendőadóhoz hasonló – értelmetlen javaslatuk után. Lássuk be: ezzel a rendelkezéssel igencsak nagy összeget és nem utolsó sorban tetemes időt lehetne megtakarítani. A nevetséges és ráadásul káros pótcselekvések helyett pedig a kormánynak ideje lenne végre érdemi munkába kezdeni.

Pettkó András
országgyűlési képviselő
Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását