2024. május 17. - Paszkál

Az SZDSZ nem fogja megszavazni a pénztártörvényt

Az SZDSZ nem szavazza meg a parlamentben a pénztártörvény átalakítására vonatkozó szocialista javaslatot. Magyarázatként leszögezték, hogy az egészségbiztosítási rendszer átalakításával az SZDSZ-nek az volt a célja, hogy a magánbefektetők megjelenése, a v
2008. április 3. csütörtök 16:03 - Hírextra
A szocialista javaslat kizárja a magánbefektetőket, megszünteti a választás lehetőségét, ezáltal a verseny feltételét is. Az SZDSZ küzd a monopóliumok ellen, a szocialista javaslat viszont a jelenlegi egy helyett hét erős állami monopóliumot hozna létre.

Az SZDSZ arra is törekedett, hogy az egészségbiztosítási rendszert eltávolítsa a politikától. A szocialisták regionális állami rendszere nem szünteti meg a politikai függést, ezért illúzió azt várni, hogy a regionális pénztárak kizárólag a betegek érdekeire és a költségvetési ésszerűségre alapozva hozzák majd meg döntéseiket - írták.

Mint kifejtették, az SZDSZ örül annak, hogy több éves vita során sikerült elfogadtatni a szocialistákkal a fejkvóta alapú finanszírozást, ugyanakkor elhibázottnak tartaná azt a megoldást, ha a szocialisták a fejkvótákat úgy állapítanák meg, hogy egyes területeken súlyos pénzhiány keletkezik, míg máshol a pénztárak nem tudják értelmesen elkölteni a többletpénzt.

A pénztártörvény átalakítására vonatkozó egyeztetést szerdán kezdte meg az MSZP raportőri csoportja, amelynek ülésén a kormányfő is részt vett. A megbeszélés után tartott tájékoztatás szerint a szocialisták visszatértek eredeti elképzelésükhöz, miszerint regionális pénztárak lesznek, százszázalékos állami tulajdonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását