2024. május 8. - Mihály

Vona: élősködők hátráltatnak minket

Az ország problémáinak a gyökere az, hogy a magyar emberek szorgalmas többségén élősködik a politika, a nemzetközi tőke és a "cigány kisebbség jelentős része" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Debrecenben, egy lakossági fórumon.
2010. szeptember 20. hétfő 06:45 - HírExtra
Az ellenzéki politikus megítélése szerint a leginkább a politika és a politikusok élősködnek a magyar embereken. Szerinte nem lehet találni egyetlen területet sem, amelyet a politika irányít, és amely rendben van. A Jobbik a civil társadalom "becsatornázása" kíván lenni az önkormányzatokba és a döntéshozatalba - tette hozzá.

A mintegy 150 fős hallgatóság vastapsa kísérte szavait, amikor kijelentette: a cigány kisebbség jelentős, "jelenleg törvényen kívül élő" részétől csak annyit várnak el, amennyit maguktól is: "dolgozzon, nevelje tisztességesen a gyermekeit és tartsa be a szabályokat!"

Vona Gábor a nemzetközi tőke "élősködése" kapcsán azt mondta: nem ellenzik azt, hogy a multinacionális cégek idejöjjenek, és olyan tudást hozzanak ide, amely nekünk nincsen meg, s ezzel munkahelyeket hozzanak létre. "Mi azokra haragszunk, aki idejött, és elvette azt, ami a miénk" - hangoztatta, példaként hozva a magyar cukor- és húsipart "tönkretevő" cégeket.

Mint mondta, a problémák megoldása az élősködés gyökeres, radikális felszámolása. "A mi radikalizmusunk azonban nem törés-zúzást jelent, hanem építkezést" - hangsúlyozta.

Ágoston Tibor, a párt debreceni polgármesterjelöltje a képviselőjelöltek látványos bevonulása, majd egyenkénti bemutatása után azt mondta: "kontrollszerepre készülünk, és nem hagyjuk, hogy Debrecen úgy járjon, mint Demszkyvel Budapest." Szavait követően az előadótermet zsúfolásig megtöltő szimpatizánsok vastapsa percekre félbeszakította a szónok beszédét.

A város helyzetét sokszor szenvedélyesen, személyes élményeit is felidézve értékelő polgármesterjelölt programjukból kiemelte a cívis hagyományokat követő városfejlesztés fontosságát. Véleménye szerint ugyanis ma "bizonyos városrészek jól fejlődnek, bizonyos cégek jól gazdagodnak", de közben a város cívis hagyományaitól "testidegen" beruházások is megvalósulnak. Példaként említette egyebek mellett a plázaépítéseket és a strandfürdő "kiárusítását".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását