2024. április 27. - Zita

Hatcsillagos hotelt terveznek Esztergomban

Az esztergomi Prímás-sziget nyolc és fél hektáros területére 230 szobás, hatcsillagos hotelt tervezett a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a Művészetek Palotája Prima Primissima-díjas tervezője, Zoboki Gábor - tájékoztatta a város sajtófelelőse az MTI-t.
2008. április 24. csütörtök 08:24 - Hírextra

A képviselő-testület legutóbbi ülésén elfogadta a maketten is bemutatott terveket. A sziget természetes környezetébe illesztve hét lakótorony épülne, mellette több, földszintes kiszolgálóegység. Itt konferenciaközpont, fürdő, valamint gyógyászati és kezelési centrum kapna helyet - tette hozzá Takács István.

A Prímás-szigeten a természet megvédése mellett meg kellett oldani a létesítmény árvízvédelmét. Zoboki Gábor tervező elmondta, területet önálló magasparttal óvják majd az áradásoktól. Az építmény a gátrendszertől függetlenül áll majd a szigeten, árvízkor pedig "úszik" a Dunán.

Az épületegyüttest kívül-belül különleges kövekkel burkolnák és a folyó közelségét kihasználva úgy biztosítanák az épületek klímáját, hogy a hagyományos légkondicionálással járó, egyészségre ártalmas légmozgást elkerüljék.

A tervezett hotel 2-3 év múlva épülhetne fel, több milliárd forintos költséggel. Az önkormányzat jelenleg is tárgyal a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.-vel arról, hogy a társaság milyen feltételekkel venne részt a beruházásban - mondta el Esztergom sajtófelelőse.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását