2024. május 3. - Tímea, Irma

BKV: Ma folytatódik az egyeztetés

Ma délután folytatódik a tárgyalás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között. Az érdekképviseletek még nem alakították ki konkrét sztrájkfenyegetésüket, viszont szakszervezeti forrásból az MTI úgy értesült, hogy májusban lehetséges egy többnapos munkab
2008. április 24. csütörtök 08:20 - Hírextra

A szakszervezetek április 18-án 24 órás sztrájkot tartottak. Követeléseik között szerepelt a paraméterkönyv visszavonása, a cég gazdasági gondjainak megnyugtató rendezése, a csoportos létszámleépítés felfüggesztése.

Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár és Demszky Gábor főpolgármester szombaton, a Pénzügyminisztériumban tartott megbeszélés után elmondta, a kormány segítséget nyújt a fővárosnak abban, hogy idén összesen 10-12 milliárd forint értékben tőkét juttasson a BKV-nak, s így a cég ne kerüljön adósságspirálba.

Az idei tőkepótlás forrása előfinanszírozás, amelynek a módját még keresik - mondta Keller László. Demszky Gábor szerint elképzelhető például fővárosi vagyonelemek értékesítése, amelynek bevételéből autóbuszokat lehetne vásárolni. A főpolgármester beszámolt arról, hogy a BKV-nak legalább 5-6 milliárd forintra volna szüksége a műszaki színvonal fenntartásához és ugyanannyi a fejlesztésekre.

A tőkepótlást a szakszervezetek nem tekintik megoldásnak a BKV gazdasági problémáira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását