2024. április 19. - Emma

Avagy instant kajákból nem lesz vacsora

Az utóbbi évtizedekben hatalmas áru- és reklám dömping árasztotta el a világot. Szinte hetente jelennek meg új termékek, és lehengerlő reklámok melyek azt sugalljak, ha most azonnal nem veszem meg ama terméket, silány és haszontalan lesz az életem.
2008. június 30. hétfő 15:19 - Zelenij Linda
Nem beszélve a különféle étel és ital reklámokról. Reggelire csodálatosan gőzölgő, frissen őrölt kávé, hozzá a szuper guszta és mégis egészséges müzli, a „jobb, mint az igazi” zacskós levesek ebédre, majd eredeti olasz pizza a mélyhűtőből egy romantikus vacsorához. Bár így működne…Sajnos jó néhány termék ezek közül még csak meg sem közelíti azt, amit a reklámokban látunk.

Reklámfotó és a szomorú valóság

Egy kis édesség az egyik legnépszerűbb gyártótól. Elvileg egy szép piskóta szeletnek kéne lennie, amiben finom fehér tejkrémes csíkok vannak. Hát a valóság elég szomorú. Mivel a csomagolásból egy száraz piskóta bukkan elő, ami köszönő viszonyban sincs a képpel, még csak a csíkok sem látszanak meg.

Vagy az elvileg maracuyás és barackos zselé, aminek szép narancssárgának kéne lenni, ínycsiklandó gyümölcs darabokkal. Nos, elkészítés után jó indulattal is egy gyenge húsleves színével rendelkezik, és azonosíthatatlan cafatok úszkálnak benne.

Itt van a csoki darabos muffin is, ami a képen olyan mintha most vették volna ki a sütőből. Valójában a látvány igen elkeserítő, mivel jóindulattal is csak egy csoffadt zsömlére emlékeztet, a csokit pedig csak hírből ismeri.

Lássunk egy finom instant bablevest. Nos a kép alapján igen gusztán kéne, hogy kinézzen, de sajnos a végeredmény nem túl bizalom gerjesztő és jó indulattal sem lehetne azt mondani, hogy akár a színe, akár a tartalma hasonlít a képre, vagy akár bármelyik bablevesre.

A vega pizza elég laktatónak tűnik a képen, ám már a csomagolásból kivéve is okozhat meglepetést, a sütés után pedig egyenesen sokkoló. A feltétek, amikkel amúgy nem bántak túl bőkezűen, egyszerűen csak oda vannak vágva a közepére és szinte üres az egész pizza. Ezzel sem fog jóllakni a család.

Végül vegyünk egy komplett egytálételt, ami elvileg finom húsgombócokból áll, amihez köretként főtt krumpli és vegyes párolt zöldség dukál. A látvány magáért beszél, én személy szerint az iskolai menzát választanám ehelyett. A krumpli azonosíthatatlan löttyben úszkál, ami nem szokott a főtt krumplihoz tartozni, de még a püréhez sem. A húsgombóc nem látszik, már ha egyátalán van, mivel valami barna zsíros lé takarja. A párolt zöldség ugyancsak érdekes a maga kis löttyével, de talán még az fest a legehetőbb résznek.

Miután garantáltan mindenkinek elment az étvágy vegyünk számba pár teljesen használhatatlan terméket, amiktől jobb, ha nem várunk csodát. Ráadásul így még meg is spórolhatunk egy rakat pénzt.

Dobozos sütemény:

Úgy fest, a gyártók különleges képességekkel rendelkeznek és überelni tudják a nagyik süteményeit. De egy átlagember garantáltan nem fog tudni némi porból és pár pohár tejből sütit sütni. Főleg nem olyat, ami ízében és állagában akárcsak kicsit is hasonlítani fog a házi kalácsra vagy pitére.

Keserű körömlakk a leszokáshoz:

Pár éve megjelent a piacon, egy olyan körömlakk ami állítólag leszoktatja az embereket a körömrágásról. Szinte biztos, hogy ez nem megoldás a problémára, egyrészt mert úgyis lekopik, másrészt egy nap alatt megszokja az ember az izét. Mint minden káros szenvedélyről, erről is csak elhatározással lehet leszokni.

Hajsimító vagy göndörítő csodaelixírek:

Akinek egyenes haja van, mindent általában megtesz, hogy szép hullámos legyen, akinek meg göndör, órákat szentel arra, hogy kiegyenesítse tincseit bármi áron. De ez sajnos csakis hajvasalóval működhet, legalábbis a legtöbb embernek biztosan. A különféle löttyök és sprayek olyanok, mint halottnak a csók.



A japánok pedig létrehoztak egy céget, ami a lehető legjobb fricska a használhatatlan cuccok piacának. A cég neve Chindogu, ami olyan lökött dolgokat talál ki, hogy az ember elsőre nem tudja sírjon vagy nevessen kínjában.

Hátvakaró póló:

Egyszerű és nagyszerű. Ezentúl nem kell magyarázni, hogy a lapockámtól kicsit jobbra és kicsit feljebb viszket. Egyszerűen ránézünk a póló miniatűrjére és máris pontos koordinátákkal szolgálhatunk segítőnknek, hogy, merre próbálkozzon.

Wc papír mindig kéznél, vagy inkább fejnél:

Eme cseles szerkezetet a fejünkre kell rögzíteni, ami akár egy csini fejfedőként sem utolsó. Így ha orrot kell fújni, vagy ha a wcben pont kifogy a papír, könnyedén orovosolhatjuk a problémát.

Mobil zebra:

Az itthoni út állapotokat elnézve, ez egy igen jól hasznosítható eszköz lehetne. Ugyanis elég sok gyalogátkelőhely már annyira le van kopva, hogy legfeljebb csak emlékezhetünk a helyére. De itt a megoldás! Egyszerűen csak a hónunk alá csapjuk, és ahol szeretnénk átmenni az úton, ott csupán leterítjük, majd pedig felszedjük és megyünk tovább.

De nagyszerű ötlet még a dezodor formájú vaj, aminek a kenéséhez még kés sem kell, vagy a pálcikákra szerelt ventilátor, ami segít fújni az ételt , ha túl forró.

Lényegében az emberi elme igen kreatív, akár arról van szó, hogy fondorlatos módon megszépítse, azt amit el akar adni, Vagy arról hogy egyszerű de nagyszerű és tökéletesen használhatatlan dolgokat eszeljen ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását