2024. április 24. - György

Az első három hely a cél a vb-selejtezőn Koemannal

Erwin Koeman szövetségi kapitánytól az első három hely megszerzése az elvárás a világbajnoki selejtezőkön - jelentette ki Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a holland szakembert bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.
2008. április 24. csütörtök 18:57 - Hírextra

Hozzátette: Koeman szerződése a vb-selejtezők befejezéséig szól és az 1-3. hely megszerzése esetén hosszabbítható meg.

"A kapitány felügyeli az U21-es válogatottat is. Az eredményes munka mellett azt várjuk tőle, hogy segítsen egy olyan struktúra kialakításában, amely hosszú távra biztosítja a futballsikereket" - fogalmazott az elnök.

Kisteleki köszönetet mondott Várhidi Péternek, a válogatott eddigi szövetségi kapitányának és hangsúlyozta, hogy az MLSZ más területen továbbra is számít a munkájára.

Koeman arról beszélt, hogy elődje remekül dolgozott, ennek köszönhetően olyan válogatottat vesz át, amely tele van tehetséges, fiatal játékosokkal. A szakember magyarul köszöntötte a szurkolókat és az újságírókat.

"Három hónap múlva talán már minden kérdésre magyarul tudok válaszolni" - tréfálkozott a tréner. "A magyar válogatott irányítása szép és megtisztelő feladat, ugyanakkor nagy szakmai kihívás. A 2010-es vb-szereplés a cél, amit nagyon nehéz lesz megvalósítani, de ezért fogunk dolgozni".

Koeman az MTI kérdésére azt válaszolta, még nem dőlt el, hogy magyar vagy holland segítőkkel dolgozik-e együtt, de várhatóan egy-két héten belül összeáll a szakmai stáb.

A szakember a családjáról annyit mondott, hogy felesége és 18 éves fia mellett egy 16 éves epilepsziás lánya van. Lánygyermeke miatt az egész család nem tud Magyarországra költözni, de ő természetesen minél több időt tölt majd itt.

A magyar válogatott a portugálokkal, a svédekkel, a dánokkal, az albánokkal és a máltaiakkal küzd majd egy csoportban a szeptemberben rajtoló vb-selejtező sorozatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását