2024. április 25. - Márk

Kell a videobíró

A szurkolók szerint nagy szükség lenne arra, hogy vitás esetek tisztázására a labdarúgásban is bevezessék az úgynevezett videóbírót. A válaszadók 72 százaléka gondolta úgy, hogy a futballban túl sok olyan eset történik, amikor a játékvezető hibás döntése
2008. június 30. hétfő 17:21 - Hírextra
Ennek kapcsán összegyűjtötték a futballtörténelem tíz legnagyobb bírói bakiját is: az első helyre Diego Maradona, "Isten keze" néven elhíresült mozdulata került: az argentin klasszis az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében kézzel ütötte el Peter Shilton, az angolok kapusa elől a labdát.

Az "ezüstérmes" az egyiptomi Gamal Ghandour bakisorozata, aki a 2002-es világbajnokságon a spanyolok két szabályos gólját vette el a házigazda dél-koreaiak elleni negyeddöntőben, így a 0-0-ás végeredmény után büntetőkkel az ázsiai csapat jutott a legjobb négy közé.

A harmadik helyre a korábbi német kapuslegenda Toni Schumacher ámokfutását tették a szavazók: az 1982-es vb-n a hálóőr olyan durván taglózta le a gólhelyzetben kilépő Patrice Battistont, hogy az eszméletlenül fekvő játékost a mentő vitte el, a holland Charles Corver játékvezető pedig csak sárgát adott a hálóőrnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását