2024. május 17. - Paszkál

31 év után találtak rá szüleire

A bíróság állapította meg egy 31 éves argentin asszonyról, hogy kik az igazi szülei. A nőt még csecsemőkorában rabolták el szüleitől, majd egy katonatiszt és felesége nevelte fel.
2008. április 24. csütörtök 20:22 - Hírextra
Egyre több mindenre derül fény az 1976-tól 1983-ig tartó argentin katonai diktatúra sötét titkairól. Az emberjogi szervezetek régóta hangoztatják: az úgynevezett „Piszkos Háború” idején számos gyermeket raboltak el szüleiktől, hogy aztán más családok neveljék fel őket. Az igazi szülőknek közben nyomuk veszett.

Így történt ez a Vasquez család esetében is: Policarpio Vasquez katonatiszt elismerte ugyan, hogy Evelyn nevű gyermekének nem ő az igazi apja, de a lány nem volt hajlandó DNS-mintát adni a hatóságoknak. A bíróság utasítására a rendőrség lefoglalta Evelyn fogkeféjét és körömcsíptetőjét, amelyből ki tudták vonni a szükséges mintákat.

A vizsgálat végül megállapította, hogy a lány valódi apja a német Ruben Bauer, míg az anyja az olasz állampolgár Susana Pegoraro. Mindketten baloldali aktivisták voltak, 1977-ben veszett nyomuk. A bírósági eljárást kezdeményező és a diktatúra áldozatainak hozzátartozóit tömörítő civil szervezet szerint elrabolták őket, lányukat pedig a rendszerhez hű katonacsaládnak adták.

Az argentin junta uralma alatt 30 ezer ember, köztük sok külföldi tűnt el nyomtalanul. Számos ország - egyebek mellett Franciaország és Németország - régóta követeli az argentin kormányoktól, hogy segítsen felderíteni állampolgáraik sorsát.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását