2024. április 29. - Péter

Csak drogozott vagy doppingolt is a sztár?

Michael Phelps tizennégyszeres olimpiai úszóbajnok bejelentette, elképzelhető, hogy nem indul a következő olimpián. Az amerikai sportembert minden jel szerint a drogügy juttatta ehhez a felismeréshez.
2009. február 6. péntek 10:39 - Hírextra
A világ első számú úszója volt eddig, majd kipattan a nagy botrány: a marihuána élvezetének hódol Michael Phelps. A hír bejárta a világsajtót, szinte mindenki megszólalt az ügyben. A kábítószerezés kapcsán újra felmerült a sportoló pekingi szereplése, és az esetleges dopping szedése.

A füvezés után ugyanis egyre többen kételkednek a sportoló tisztességességében, és abban, hogy az olimpián szerzett kimagasló teljesítménye valóban a természet adta tehetség és a felkészülés eredménye volt-e?



Érdekes módon az ügyben egyedül a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) nem nyilatkozott meg. Sokak szerint azért, mert számukra Phelps felbukkanása óriási vagyont hozott. Egyrészt a szponzorok elkezdték beletenni a pénzüket az úszásba, másrészt az amerikai cápaember által olyan népszerűségre tett szert az úszás, amire évtizedek óta nem volt példa.

Phelps most a Baltimore Sun című lapnak kotyogta el, hogy bizony ezek az események annyira felizgatták, hogy elgondolkozik a londoni ötkarikás játékokon. Mint mondja, nem tud kimozdulni otthonról anélkül, hogy a paparazzik ne követnék minden lépését.

Elárulta, sofőrt fogadott, az viszi az edzésre, és lehet, hogy testőröket is alkalmazni fog. Edzője Bob Bowman úgy véli nem eszi azért olyan forrón a kását. Kétli, hogy tanítványa valóban kihagyja a londoni olimpiát, bár az ötlet mögött nem kizárt, hogy egy alku is áll. Phelpset ugyanis nem egyszer gyanúsították meg doppingolással, lehet, hogy a drogügy már túl sok az őt védő hatóságoknak.
Forrás: Hírextra/Bors
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását