2024. április 19. - Emma

Utánpótlástorna júniusban

Június 14-15-én Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián első ízben rendezik meg a Puskás-Suzuki Kupát. A négycsapatos utánpótlástornán a hazaiak mellett az Aranycsapat legendájának három egykori klubja, azaz a Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid
2008. április 23. szerda 13:25 - Hírextra
„Azt mondják, a magyar labdarúgást mindenhol ismerik, de úgy gondolom, csak azért látszódunk a futballvilágban, mert olyan emberek vállán állunk, mint Puskás Ferenc. Utánpótláscsapataink többször is bebizonyították válogatott szinten, hogy képesek szép eredményeket elérni, most ezt klubszinten is megmutathatják” – nyilatkozta az esemény első hivatalos sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója.
„Magyarországot szerte a világon Puskás Ferenccel azonosítják. Fontos, hogy legyenek olyan hősök, akinek a vállán megállhatunk. A magyar futball jövője a most kiépülő akadémiákon múlhat, így rendkívül fontos, hogy ezek a fiatalok klubszinten is megmérettessenek” – mondta Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára, aki özvegy Puskás Ferencnével együtt lesz a torna fővédnöke.
Az U17-es torna nyitónapján először a két magyar csapat – azaz a felcsútiak és a kispestiek – méri össze erejét, majd a két külföldi vendég találkozik egymással, így alakul ki a vasárnapi bronzmérkőzés és a finálé párosítása. E mellett egy kispályás „randevún” találkozik a főszponzor Suzuki, a felcsúti akadémia szakmai stábja, és az újságírók válogatottja.
A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a tornából és a jövőben bővítenék a létszámot, hiszen Puskás Ferenc volt szinte az egyetlen olyan futballista a világon, aki játékosként, vagy edzőként mind az öt kontinensen letette a névjegyét. A mostani viadalon a Száguldó Őrnagy pályafutásának legfontosabb klubjai képviseltetik magukat, hiszen a Budapest Honvéddal öt, a Real Madriddal pedig hat bajnoki címet nyert, míg edzőként 1971-ben a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjébe vezette a Panathinaikoszt.
A sajtótájékoztató végén Iszao Ozawa, a Magyar Suzuki ZRt. vezérigazgatója, valamint Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát működtető kuratórium elnöke írta alá a torna szponzorrációs megállapodását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását