2024. április 19. - Emma

"Bunyóznak" az evezősök

Szombaton és vasárnap Szegeden rendezik meg a 25. Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyt, amely a hazai indulóknak egyben válogató lesz a végső olimpiai kvalifikációs viadalra.
2008. április 23. szerda 13:28 - Hírextra
Az első nap legjobban teljesítő egységeket utaztatja a honi szövetség (MESZ) a május eleji, müncheni Világkupára, ahonnan az adott hajó akkor mehet tovább a poznani ötkarikás selejtezőre, ha döntőbe kerül vagy a B fináléban győz, illetve utóbbi futamban nem teljesít 2 százaléknál gyengébben a győztes idejéhez képest.
Az utolsó olimpiai kvalifikációs regattára június 15. és 18. között kerül sor a lengyelországi városban, ahol a MESZ szakmai vezetése három-négy hajóegységet szeretne eséllyel indítani. A kiemelt figyelemmel kísért számok: női egypárevezős és/vagy női kétpárevezős (Bende Zsófia, Verőci Lídia, Szabó Katalin), férfi kormányos nélküli kettes (Simon Béla és Vinkó Gáspár), női könnyűsúlyú kétpárevezős (Hajdú Zsuzsa és Novák Zsófia).
A magyarok eddig egy számban, férfi könnyűsúlyú kétpárban (Varga Tamás és Hirling Zsolt) szereztek kvótát Pekingre.
Idén már hiányoznak a válogatóverseny listájáról a korábbi évekből jól ismert olyan "nagy nevek", mint Pető Tibor és Bencsik Gábor, ők az elmúlt hónapokban jelentették be visszavonulásukat a nemzetközi versenyzéstől.
A korábbi kétszeres világbajnok Haller Ákos viszont ott lesz a mezőnyben, ő leginkább egy négypárevezősben lát esélyt az olimpiai részvételre, amihez az első lépést a hétvégi válogatón teheti meg.
A Simády-emlékversenyen a magyarokon kívül román, szerb és szlovák sportolók vesznek részt. A döntőkre szombaton 14:30, vasárnap pedig 13 órától kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását