2024. május 6. - Ivett, Frida

Nem félnek a fővárosiak

A bécsi rendőrség szerint nem fognak külön gondot okozni a zsebtolvajok a júniusi, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején, legalábbis arányaiban nem lesz több panasz, mint egyébként.
2008. április 23. szerda 12:24 - Hírextra
A bécsi rendőr-főkapitányság illetékese elmondta, hogy abszolút értékben nyilvánvalóan növekedni fog a lopások száma, de ez elsősorban a hatalmas tömegnek lesz betudható. A 2006-os németországi világbajnokság tapasztalata is azt bizonyítja, hogy a nagy sportrendezvények kevésbé szolgálnak hasznos terepül a zsebtolvajok számára. Szerinte az ok viszonylag egyszerű: a futballrajongók éppenséggel nem a legalkalmasabb "célcsoportot" képezik ebben a tekintetben. A bűnözőknek nemcsak hogy macerás szurkolóknak álcázniuk magukat - márpedig az adott terepen csak ilyen álruhában működhetnek -, hanem ráadásul még többletkockázatot is kellene vállalniuk: ugyanis komoly "ellenállásba" ütközhetnek, ha netán lebuknak.
Hasonló a helyzet a koldulással. Hogy a rémisztően magas sörárak vagy más okok húzódnak-e meg mögötte, nem lehet tudni, de tény, hogy a kéregetők ha tehetik, inkább elkerülik a szurkolókat, mert nem sok jót remélhetnek tőlük - összegezte a tapasztalatokat a rendőrségi illetékes.
Ennek ellenére a rendőri jelenlét fokozott lesz az Eb ideje alatt, főképpen a szurkolózónák és a forgalmasabb csomópontok környékén. Az egyenruhás közeg mellett civil ruhás rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását