2024. május 3. - Tímea, Irma

Óriási forgalom a szuvenírboltokban

Az olimpiának köszönhetően óriási forgalmat könyvelnek el a pekingi szuvenírboltok.
2008. augusztus 22. péntek 09:05 - Hírextra
Bevételük az év első fél évében 2,3 milliárd jüant (345 millió dollárt) tett ki, amelynek adója 212 millió jüan - jelentette egy kínai ifjúsági lap a fővárosi adóhivatal tájékoztatása alapján.

"Július végén nyitottuk meg üzletünket, akkor a napi bevétel 40 ezer jüan volt, ami az olimpia kezdete előtti napokban egymillióra nőtt, az utóbbi néhány napban pedig kétmillióra" - mondta el egy emléktárgybolt vezetője az olimpiai faluban.

"A legnagyobb értékben, a teljes forgalom 20 százalékában, az öt olimpiai kabalafigura fogy, naponta 4000 darabot adunk el belőlük" - mondta el a boltmenedzser. "Szintén népszerűek az olimpiai jelképekkel díszített pólók, jelvények, papíráruk, írószerek. Minden egyes vásárló legalább 4000 jüan költ el az üzletben" - tette hozzá.

Az olimpia hivatalos szuvenírboltjában, amely egyben Peking legnagyobb ajándékboltja is, a játékok kezdete óta naponta 70-80 ezer ember vásárol. Az üzlet vezetése elhatározta, hogy a nagy forgalom miatt két órával megnövelik a nyitva tartási időt. Napi bevételük 5 millió jüan, ami 20-30 százalékkal több, mint az olimpiát megelőző időszakban.

Az olimpiai szervezőbizottság (BOCOG) nyilvánosságra hozta, hogy emléktárgyakat egészen márciusig árusítanak az ország 6300 boltjában.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását