2024. április 27. - Zita

Jogszerűtlen volt a múzeumigazgató felmentése

Jogszerűtlennek minősítette és érvénytelenítette a Fővárosi Munkaügyi Bíróság Zádor Tamásnak, az Iparművészeti Múzeum volt gazdasági igazgatójának 2007. augusztus 31-i hatállyal történt felmentését - közölte maga az érintett szerdán az MTI-vel.
2008. április 23. szerda 18:38 - Hírextra

Zádor Tamás tájékoztatása szerint a bíróság április 14-én meghozott, nem jogerős határozatával visszahelyezte őt korábbi munkakörébe, amelyet csaknem 10 évig töltött be. Elmaradt jövedelme és egyéb költségei az alperest, az Iparművészeti Múzeumot terhelik - írta Zádor Tamás.

Az oktatási és kulturális miniszter tavaly augusztus 30-án vonta vissza Zádor Tamás gazdasági igazgató és Takács Imre főigazgató megbízatását.

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság 2008. április 17-én első fokú, nem jogerős döntésében a volt főigazgató felmentését is érvénytelenítette, és Takács Imrét is visszahelyezte korábbi munkakörébe.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium akkor azt közölte: Takács Imre ügyében "a fellebbezés lehetőségéről a munkáltató csak a bíróság döntésének írásba foglalását követően, az ítélet indoklásának részletes ismeretében kíván dönteni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását