2024. május 16. - Mózes, Botond

Kormánykampány - jogi eszközökhöz nyúl a Fidesz

A Fidesz minden jogi eszközt felhasznál, hogy megállítsa a kormány népszavazási ellenkampányát - mondta Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. február 13. szerda 11:57 - Hírextra
A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy az Országos Választási Bizottság kedd esti ülésén nem adott ki állásfoglalást a Fidesz kormánypropagandát kifogásoló beadványa kapcsán. Répássy Róbert szerint ugyanakkor vannak további jogi lehetőségek.

Mint mondta, ezekről még nem döntöttek, de a Fidesz jogászai már készítik a további forgatókönyveket, így még ezen a héten újabb beadvánnyal vagy esetleg beadványokkal fognak élni, amellyel kikényszeríthetik, "hogy a kormány betartsa alkotmányos kötelezettségeit a népszavazási kampányban". A Fidesz álláspontja az, hogy az Alkotmánybíróság 1997-es határozata szerint az alkotmányos szerveknek, így a kormánynak is tartózkodnia kell a népszavazási kampány megzavarásától és meghiúsításától, vagyis semlegesnek kell maradnia a kampányban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását