2024. április 28. - Valéria

Meggyőző szezonkezdet

Meggyőző teljesítménnyel kezdték a szabadtéri szezont a tavalyi atlétikai világbajnokság aranyérmes sprinterei, Tyson Gay, a férfi 100 és 200 méter, illetve Allyson Felix, a női 200 és Veronica Campbell, a 100 aranyérmese. A Los Angeles-i viadalon Orbán É
2008. április 22. kedd 15:40 - Hírextra
A vágtázók a Los Angelesben 50. alkalommal megrendezett Mt SAC Relays elnevezésű viadalon álltak rajthoz, s noha a két amerikai sztár, Gay és Felix csak váltóban futott, a nemzetközi szövetség (IAAF) honlapjának beszámolója szerint mindannyian kiválóan szerepeltek, különösen azt figyelembe véve, hogy a pekingi olimpiáig közel négy hónap van még hátra.

Gay a Team Adidas (Kimmons, Thomas, Perry, Gay) befutóembere volt 4x100-on és elsőként haladt át a célvonalon, a csapat 38.51 mp-es időt produkált, a 25 éves sprinter részideje pedig 8.8 mp volt.
"Nagyon jól, meggyőzően futott" - mondta röviden Gay-ről Asafa Powell, a 100 méter jamaicai világcsúcstartója, aki hazája válogatottjának váltójában szerepelt volna, ám végül nem indult, mert a csütörtöki súlyzós edzésen meghúzta a vállát. A jamaicaiak nélküle is a másodikok lettek 38.93 mp-cel.

A női rövidváltóban Felix csak harmadik lett ugyan a Bob Kersee All Star kvartettel, de utolsó tagként futott 9.8 mp-es ideje szenzációsnak mondható. A tavalyi oszakai vb-n 100-on második sprinter az ötödik helyről hozta fel csapatát a dobogóra. A számot a jamaicai Campbellel kezdő International All Star nyert 42.85 mp-cel, hét századdal megelőzve a 2003-as világbajnok Torri Edwards vezérelte USA "Red" négyest.

Felix később még 4x400-on is futott, ahol második lett váltójával.

Campbell egyéni számban is szerepelt, méghozzá remekül: 200-on - melyen olimpiai címvédő - 22.66 mp-cel (szél: 1.8 m/mp) győzött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását