2024. május 17. - Paszkál

Tuti befutók

Férfi 60 gáton a kínai Liu Hsziang (Liu Xiang), női rúdugrásban pedig az orosz Jelena Iszinbajeva győzött a valenciai fedettpályás atlétikai világbajnokságon.
2008. március 9. vasárnap 06:27 - Hírextra
A gátas fináléban a világranglista-vezető kubai Dayron Robles hiányában az elődöntők alapján az olimpiai címvédő kínai Liu volt a legnagyobb esélyes, s ő ennek megfelelően nagy fölénnyel szerezte meg az aranyérmet. A kínai sztár mögött a 37 éves amerikai Allen Johnson, az atlantai nyári játékok 110 gátas bajnoka lett a második.

A nők hasonló számában az amerikai Lolo Jones győzött óriási fölénnyel: a 7.80 mp-es idővel célba érő vágtázó 13 századmásodperccel előzte meg második helyezett honfitársát, Candice Davist.

A női rúdugrásban sokan előre odaadták volna az aranyérmet a világcsúcstartó Iszinbajevának. Nyert is, de nagyon nehéz dolga volt, és csak kevesebb rontott ugrásának köszönhetően győzte le a hozzá hasonlóan 4,75 méterig jutott amerikai Jenny Stuczynskit.

A férfi távol aranya a dél-afrikai Godfrey Mokoenához került, míg az 1500-é a kenyai Daniel Komen Kipchirchirhez, aki az első helyet óvást követően, az elsőként célba ért etióp Derese Mekonnen kizárása után kapta meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását