2024. április 29. - Péter

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el

Ecstasyval és amfetaminnal kereskedett az a két Csongrád megyei férfi, akiket kedden jogerősen négy, illetve öt év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
2008. április 22. kedd 13:27 - Hírextra
Az ítélet szerint 2003. július 24-én a 33 esztendős elsőrendű vádlott, egy hódmezővásárhelyi férfi megjelent Mindszenten barátjánál, hogy tőle, továbbértékesítési céllal, kábítószert vegyen.

Az üzlet létre is jött, a vádlott 20 darab kábítószer-tartalmú tablettát és 45,35 gramm nettó tömegű, amfetamintartalmú port vett. Távozását követően az operatív információk alapján a helyszínen tartózkodó nyomozók intézkedtek a két vádlottal szemben. Még azon a napon házkutatásokat tartottak a rendőrök mindkettejük lakásán, ahol többféle kábítószert foglaltak le, amelyek minimális hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát.

A házkutatás során az elsőrendű férfinál 26 olyan lőszert is találtak a rendőrök, amelyek tartására a vádlott fegyvertartási engedélye nem terjedt ki.

Az elsőrendű vádlott, aki beismerte a vásárlás tényét, azzal védekezett, hogy a kábítószert kizárólag saját használatra szerezte be, a másodrendű vádlott viszont az eljárás során mindvégig tagadta, hogy drogot adott volna el ismerősének.

Az elsőrendű vádlottat négy, a másodrendű vádlottat öt év fegyházbüntetéssel sújtotta a táblabíróság jogerős ítéletében, ezzel enyhítve az első fokon eljáró bíróság mindkét férfi esetében hat év szabadságvesztést kiszabó büntetésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását