2024. május 21. - Konstantin

Hazánkba is kerülhetett a hamis olivaolajból?

Egyelőre vizsgálják a hatóságok, hogy kerülhetett-e Magyarországra is az előállított hamis olivaolajból, amelyhez kapcsolódóan több ember ellen is büntetőeljárás indult Olaszországban - értesült a HavariaPress.
2008. április 22. kedd 13:51 - Hírextra
A mediterrán országban a napokban fedeztek fel nagy kiterjedésű élelmiszerhamísítást, ami miatt már letartóztatásokra is sor került. Az élelmiszerhamisítás Olaszország magas minőségű és értékű termékét, az extra szűz olivaolajat érinti, ami helyett a bűnözők olcsó étolajat értékesítettek, hamis dokumentumokkal és hamis címkével.

Magyarország ugyan még nem kapott az ügyről hivatalos értesítést az Európai Unió Gyors Riasztási Rendszerén keresztül, de a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal a sajtóhírek alapján már megkereste az Európai Uniót és az illetékes olasz közegészségügyi hatóságot is, hogy kiderülhessen: kerülhetett-e a hamisított termékből Magyarországra, és ha igen, hogyan lehet azt azonosítani. A hivatal helyzetét ugyanis megnehezíti, hogy a nyomon-követhetőségi rendszer nem tud segítséget nyújtani az ügy felderítéséhez, hiszen illegálisan előállított és forgalmazott termékről van szó.

 A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal közleményében bejelentette: ha konkrét információkat szerez a hamis olaj hazai előfordulásáról, azonnal értesíti és tájékoztatja az összes érintettet.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását