2024. április 25. - Márk

Előzetesben marad a rendőrtiszt

Előzetes letartóztatásban marad - két civil férfivel együtt - az a veszprémi rendőrtiszt, akit a múlt héten "fogtak le" több tízmillió forintos csalás gyanújával; a letartóztatás fenntartásáról hétfőn döntött másodfokon és jogerősen a Veszprém Megyei Bíró
2008. április 22. kedd 07:59 - Hírextra
A jogot végzett őrnagy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályán dolgozott. Egy budapesti vállalkozótól 2004-ben - a gyanúsítás szerint - 8 millió forintot kért egy faipari vállalkozáshoz, s azt ígérte, hogy majd 12 milliót ad vissza - tájékoztatta a megyei bíróság elnökhelyettese hétfőn az MTI-t.

Kármán Miklósné elmondta, hogy az őrnagy a vállalkozónak sikeres üzletemberként mutatott be egy 38 éves balatonalmádi lakost, noha jól tudta, büntetett előéletű személyről van szó, évekkel korábban éppen ő folytatott a férfi ellen nyomozást.

Hozzátette, hogy a rendőrtiszt a 8 millió forintot megkapta, sőt később még 2 milliót kért, de vérszemet kaphatott az említett férfi is, mert ő is kért 18 milliót a pesti vállalkozótól. Az őrnagy 2005-ben ismét pénzt kért, kapott is 2,5 millió forintot, 2006-ban pedig további 3 milliót vett át az üzletembertől.

A gyanúsítás szerint a kicsalt pénz teljes összege 33,5 millió forint, ebből azonban 11 milliót később megadtak - közölte Kármán Miklósné.

Kitért arra, hogy a rendőrtiszt egy másik, büntetett előéletű személlyel is szövetkezett (ez az ismeretség is egyik korábbi nyomozása alapján állt fenn). A 31 éves zirci férfit szintén sikeres üzletemberként mutatta be egy másik fővárosi vállalkozónak, aki 20 millió forintot utalt át a férfi számlájára. A vállalkozót az őrnagy jó befektetéssel kecsegtette, amelyből bőven visszatérül majd a 20 millió forint.

A megyei bíróság elnökhelyettese hangsúlyozta: mindkét becsapott vállalkozó arra hivatkozott, hogy megbízott egy rendőrtisztben, hitt neki, rangjára és beosztására tekintettel gyanútlanul adta oda neki a pénzét.

Az ügyben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség folytatja az eljárást, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Dániel-Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a rendőrtiszt "munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását