2024. április 29. - Péter

Zsarolás szexképekkel

Szexképekkel zsarolta volt feleségét egy mikei férfi; a Somogy Megyei Bíróság kedden jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.
2008. január 8. kedd 17:40 - Hírextra

Az ügyben érintett felek 2005-ben váltak el, miután megegyeztek a vagyonmegosztásról és a tartásdíjról, ám egy éven át még a válásuk után is többször intim kapcsolatot létesítettek egymással..
A férfi egy szexuális együttlét alkalmával - a volt feleség hozzájárulásával - fotókat készített az aktusról, s a képeket saját számítógépén tárolta. Ezekkel zsarolta meg az asszonyt, mikor később végleg megromlott a kapcsolatuk, s a volt házastárs - jogi képviselője útján - az elmaradt tartásdíjat, és a közös vagyonból fizetendő 200 ezer forintot követelte.

A vádlott azzal fenyegetőzött, ha a nő nem mond le a 200 ezer forintról, akkor a fotókat felteszi az internetre, elküldi az asszony szüleinek, s a faluban és közös gyermekük óvodájában is kiplakátolja. Nyomatékul a kép egyik másolatát valóban el is küldte a nő szüleinek.

A 35 éves vádlott büntetését a bíróság másodfokon helybenhagyta, a cselekményt azonban zsarolás bűntettéről zsarolás kísérletére minősítette át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását