2024. május 3. - Tímea, Irma

A "Jövő iskolája"

Két éven belül szinte valamennyi iskolában megteremtik a digitális írásbeliség feltételeit: a tantermeket is ellátják internettel, és minden második tantermet felszerelnek interaktív táblával - közölte Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár a "Jövő
2008. április 22. kedd 20:18 - Hírextra

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 35 milliárd forintot fordítanak a "Jövő iskolája" program megvalósítására. 2005-ben befejeződött valamennyi iskola rákötése az internet hálózatra és egy-két éven belül megtízszereződik ennek a kapacitása. Az internettel összekapcsolt táblák kinyitják a világot a gyermekek számára. Az iskolának nem az a feladata, hogy az egyre bővülő új információt a gyerekek "fejébe tömje", hanem az, hogy megtanítsa értékelni a rendelkezésre álló ismereteket - mondta.

A tanárok számára a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében korlátlan továbbképzési lehetőséget biztosítanak. Mintegy 70-75 ezer pedagógust juttatnak kedvezményesen laptophoz, ami olyan mobil információs központot jelent a tanárok számára, ahol a tananyagon kívül az elektronikus osztálynaplótól kezdve a gyerekek leckéjén át a szülőkkel való levelezésig mindent tárolhatnak.

A következő 4-5 évben 80-100 ezer gyerek kezébe mini-laptopot adnak. A jövőben a tankönyvet felváltja a közoktatás igényei szerint kifejlesztett, digitális palatábla, és csak a nyomtatott formát igénylő dokumentumok és a szépirodalomi művek maradnak meg papíron - közölte.

A szülő-suli program keretében 25-30 órás foglalkozáson a felnőttek az alapvető felhasználói, informatikai ismereteket sajátíthatják el, és megismerkedhetnek a digitális írásbeliség alapjaival - hangzott el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását