2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Még mindig keresik a házrobbantót

Továbbra is keresi a rendőrség azt a férfit, aki a hétvégén életveszélyesen megfenyegetett több rendőrt és mentőt, majd hétfőre virradó éjszaka felrobbantotta a házát Felsőzsolcán - értesült a HavariaPress.
2008. április 21. hétfő 14:10 - Hírextra

A borsodi település egyik 34 éves lakójához először még szombaton hívtak rendőröket a környékbeliek, mivel a korábban biztonsági őrként dolgozó férfi különböző fenyegetéseivel veszélyeztette a környezetét. A dühöngő a helyszínre kiérkező rendőrök láttán sem csillapodott le: életveszélyesen megfenyegette őket, valamint és a mentőszolgálat munkatársait is.

A rendőrök ezért az érintett utca mindkét végét lezárták, a szomszédokat egy biztonságos övezetben helyezték el, és értesítették a gáz- és áramszolgáltatókat is, hogy szükség esetén a közművek elzárása is biztosított legyen. Ezután az egyenruhások golyóálló mellényben teperték le a férfit, akit a mentők kórházba szállítottak. Mint kiderült, a férfi magánéleti problémái miatt került érzelmi válságba, ezért nagy mennyiségű szeszt ivott és gyógyszereket vett be - minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal -, ez okozta zavart állapotát. A kórházból azonban már vasárnap eltávozott, majd hétfőn hajnalban felrobbantotta a saját házát, végül felmenekült a helyszínről.

Az újabb bejelentésre kiérkező rendőrök és tűzoltók a lángra kapott ház oltásának idejére a szomszédos lakóházak tulajdonosait újra biztonságos övezetben helyezték el. Az elsődleges adatok igazolták, hogy gázrobbanás történt, és nem zárható ki a szándékosság sem. A házat a szakértők életveszélyesnek nyilvánították, személyi sérülés viszont nem történt. Mivel a kiégett ingatlan tulajdonosa a robbanás előtt ismeretlen helyre távozott, a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozást indított a felkutatására, közveszély-okozás bűntettének gyanúja miatt.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását