2024. április 28. - Valéria

Magyarországon tárgyal ma Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke

Magyarországon tárgyal ma Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke: Jürgen Rüttgers megbeszélésein szó lesz gazdasági és energetikai együttműködésekről is.
2008. április 21. hétfő 08:09 - Hírextra

A látogatás középpontjában a Magyarország és a németországi tartomány közötti szorosabb partnerségről szóló közös nyilatkozat aláírása áll, amelyet a budapesti és a düsseldorfi kormány is jóváhagyott. A közös nyilatkozat és a budapesti megbeszélések témája elsősorban a gazdaság, az energia és a közlekedés területén való szorosabb együttműködés.

Észak-Rajna-Vesztfália egyebek mellett az úgynevezett PPP (Private Public Partnership) modellek kialakításában és a környezetbarát energiatermelés fejlesztésében szeretné Magyarországot támogatni. Emellett a környezetvédelem, a mezőgazdaság, az élelmiszer- és az erdőgazdálkodás terén kíván együttműködni a német tartomány Magyarországgal.

Budapesti látogatásán Jürgen Rüttgers találkozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Szili Katalin házelnökkel, valamint Göncz Kinga külügyminiszterrel. A kereszténydemokrata kormányfő megbeszélést folytat Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és Dávid Ibolyával, az MDF vezetőjével is.

Észak-Rajna-Vesztfália 2007-ben mintegy 2,6 milliárd euró értékben exportált árut Magyarországra, és 3,2 milliárd euró értékben importált termékeket innen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását