2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A pávahölgyek nem a toll alapján választanak

A páva az evolúcióbiológusok ikonjának számít, Darwin ugyanis a páva széttárt fartollain vezette le a szexuális kiválasztódás elméletét. Ez viszont most megkérdőjeleződni látszik, ugyanis egy japán biológus, Mariko Takahasi állítása szerint a pávahölgyek
2008. április 21. hétfő 09:49 - Hírextra

A kutatónő hét éven át 268 sikeres párzás tanúja volt, és nem talált összefüggést. Tanulmányát az Animal Behavior című szaklapban adta közre, és az menten heves reakciókat váltott ki a megrögzött, elsősorban brit darwinisták körében.

A Newcastle Egyetem kutatója, Marion Petrie a New Scientist című brit magazinban kel ki magából, miszerint "a szerzők elfelejtik, hogy a múltban három tanulmány is bizonyítani tudta az összefüggés meglétét".

Takasi erre azzal vágott vissza, hogy nem a hím nemi hormon, a tesztoszteron, hanem sokkal inkább az ösztrogének (női nemi hormonok) hiánya felelős a tolluszály növekedéséért. Ezt a tényt pedig mindeddig figyelmen kívül hagyták a tudósok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását