2024. április 26. - Ervin

Zöldbe borult a Városháza tér

Több ezren öltöttek zöld pólót a budapesti Városháza téren, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire. A hatalmas tömeget Jason Hawkes, neves brit fotós örökítette meg mintegy 150 méter magasságból egy helikopterről.
2008. április 20. vasárnap 19:00 - Hírextra
A Föld napja alkalmából megrendezett eseményt a British Council és a VAN Alapítvány szervezte. A Városháza téren több ponton kora délután kezdték el osztani a Park! feliratú zöld színű pólókat. Az emberek sorban álltak az ingyenes ruhadarabért. A fotózáskor a Critical Mass (Kritikus tömeg) kerékpáros demonstrációra gyülekezők közül többen a biciklijüket a fejük fölé emelték és hangos ujjongásban törtek ki.

Az esemény egyedülálló, hiszen korábban nem volt még hasonló jellegű gyalogos demonstráció. A média nagy érdeklődéssel követte nyomon a "zöldülést".

Ezt követően folytatódtak a Föld Napja alkalmából rendezett programok. A Critical Mass felvonulás fél ötkor kezdődik, sokan már erre készülnek. Nemcsak kerékpárral, hanem görkorcsolyával, rollerrel, monociklivel (egykerekű bicikli), tandemmel vesznek részt a demonstráción.

Jason Hawkes egyébként eredetileg divatfotósnak tanult, de miután egyszer felszállt egy helikopterre és a levegőből készített felvételeket, rájött, csak ezzel szeretne foglalkozni. Azóta végigfotózta Skandináviát, Angliát, az Egyesült Államokat és Észak-Afrikát, túl van soktucatnyi szenzációs kiállításon, és bezsebelte a legrangosabb fotós díjakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását