2024. március 29. - Auguszta

A Pick Szeged a győztes

A házigazda Pick Szeged nyerte a Budapest Bank férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a négyes döntő vasárnapi fináléjában 27-22-re legyőzte a címvédő MKB Veszprémet.
2008. április 20. vasárnap 18:51 - Hírextra
Eredmény:

döntő:
Pick Szeged-MKB Veszprém 27-22 (12-11)

Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, de a remek védekezéseknek köszönhetően az első tíz percben nem született sok gól (5-4). A félidő első feléhez közeledve átvette a vezetést a Veszprém (5-6), majd Mocsai Lajos időt kért. Ez érdekes módon inkább a Szegednek kedvezett, amely emberhátrányban kétgólos előnyre tett szert (9-7), de ez a szünetig egygólosra olvadt.

A Veszprém a 33. percben kiegyenlített (13-13), a hazaiak azonban szinte azonnal visszavették a vezetést és növelték az előnyüket (17-14). A 36. percben Lusnyikov, a Veszprém játékosa piros lapot kapott, a hangulat pedig egyre feszültebbé vált. Az 50. percre már négygólosra növelte előnyét a Pick Szeged (22-18), a másik oldalon érezhető volt Iváncsik Gergő hiánya, aki első félidei ütközését követően már nem lépett pályára.

Öt perccel a második játékrész vége előtt felzárkóztak két gólra a vendégek (22-20), ekkor Vladan Matic, a szegediek vezetőedzője időt kért és ezután el is dőlt a mérkőzés. A Pick Szeged ötgólos sikerével zárult a döntő.

korábban:
a 3. helyért:
Dunaferr-PLER 33-30 (19-16)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását