2024. április 28. - Valéria

Újabb magyartámadás a Délvidéken

Újabb magyart késeltek meg Szabadkán szombatra virradó éjszaka - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a támadás kapcsán tartott sajtótájékoztatóján. Mint elmondta: egy fiatal párba belekötött két másik fiatalember, akik közül az egy
2008. április 20. vasárnap 07:52 - Hírextra
A sérültet megműtötték, túl van az életveszélyen. A pártvezető csak annyit árult el, hogy különböző nemzetiségűek leszámolásáról van szó, ugyanakkor hozzátette: az incidenst nem kívánja kampánycélokra felhasználni. Május 11-én helyi, vajdasági és szerbiai választásokat tartanak.

A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy a leszámolás áldozata magyar nemzetiségű, a 19 éves K. Attila. A szabadkai rendőrség gyors akciójának nyomán az egyik támadót, bizonyos Luka T.-t már megtalálták és őrizetbe vették, a másikat még keresik. A késelő ellen vizsgálati fogságot rendeltek el, és gyilkossági kísérlet alapos gyanújával bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Pásztor elismerően szólt a szabadkai rendőrség gyors reagálásáról. Mint mondta, állandó kapcsolatban áll a helyi belügyi titkárság vezetőjével, akitől ígéretet kapott, hogy részletes információkkal szolgál a nyomozás állásáról.

A pártvezető a sajtóértekezleten az újabb eset kapcsán szólt a szabadkai közbiztonság helyzetéről. Aggasztónak nevezte, hogy a késelés a város központjában történt, számos tanú jelenlétében, ám senki sem tett semmit a támadás megakadályozására.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását