2024. május 21. - Konstantin

Lezárják a rakpartot Szegeden

A Tisza vízszintjének emelkedése miatt este tíz órakor lezárják a szegedi rakpartot - tájékoztatta az MTI-t szombaton az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság központi védelemvezető helyettese.
2008. április 19. szombat 23:28 - Hírextra
Andó Mihály közlése szerint az Alsó-Tiszán Csongrádnál, Mindszentnél és Szegednél a folyó várhatóan jövő hét elején tetőzik. A vízállások a készültségi szint alatt maradnak.

Szegednél a tetőzés az alsó rakpart szintje körül várható, ezért kell a rakpartot lezárni; az, hogy mikor tudják ismét megnyitni, az apadás ütemétől függ - tette hozzá a szakember.

A Körösökön továbbra is csak kisebb áradások jelentkeztek, egy métert meghaladó emelkedés csak a Fehér-Körösön van. Ezekből az árhullámokból Szarvasnál legfeljebb félméteres áradás alakulhat ki.

A Maros múlt heti, csapadékból keletkezett kisebb árhullámát az e héten kialakult újabb árhullám utolérte és a vártnál intenzívebb áradást okozott. A magyar szakaszon azonban, a készültségi szint alatti levonulásra lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását