2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Draskovics természetesen nem mond le

Draskovics Tibor nem tervezi, hogy lemondjon a miskolci rendőrkapitány ügye miatt. Az igazságügyi és rendészeti miniszter erről újságírók előtt nyilatkozott a kormány soron kívüli vasárnapi ülése után.
2009. február 1. vasárnap 21:16 - Hírextra
Bencze József országos rendőrfőkapitány vasárnap jelentette be, hogy Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány folytathatja eredeti munkáját, miután az átvezénylését Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette. A szombaton lezárt vizsgálat szerint Pásztor Albert jogsértést nem követett el, ezért az országos rendőrfőkapitány javasolta átvezénylésének megszüntetését, amiről még szombaton este tájékoztatta Draskovics Tibort. A miniszter egyetértő válasza vasárnap érkezett meg.

Draskovics Tibor úgy fogalmazott: az országos rendőrfőkapitány jó döntést hozott.
Hangsúlyozta ugyanakkor: ez mérce a tekintetben, senki nem beszélhet úgy, hogy abból bármelyik magyarországi nemzetiségre alaptalan áltanosítások következzenek.

A miniszter véleménye szerint Miskolc rendőrkapitánya jól felkészült, sikeres, eredményes rendőri vezető, aki azonban ebben az ügyben hibázott, mert szavaiból olyan következtetéseket lehetett levonni, amelyeket reméli, Pásztor Albert sem gondolt.

Elmondta, az országos rendőrfőkapitány - a rendőrség szabályzatának megfelelően - a vizsgálat idejére más beosztásba vezénylete Pásztor Albertet. Erre azért volt szükség, hogy addig ne lássa el eredeti feladatát, amellyel kapcsolatban a vizsgálat zajlott.

Draskovics Tibor közölte, ő kérte Bencze Józsefet arra, hogy gyors legyen a vizsgálat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását