2024. április 29. - Péter

Kína mindent megtesz az adatbiztonságért

Adatbiztonsági központot hoztak létre Pekingben annak érdekében, hogy az ötkarikás játékok alatt az internetes műveletek biztonságban lehessenek. A Kínában egyedülálló központ a számítógépes vírusok, hálózati-, és hackertámadások valamint a rendszerleállá
2008. április 19. szombat 09:54 - Hírextra
A terv részeként 21 adatbiztonsági szolgáltató és több mint harminc szakértő fogott össze, hogy 10 vészhelyzet-elhárító csoportot hozzon létre.

"A világgal való kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze az internet, amely az olimpia alatti hírtovábbításnál is kiemelt szerepet játszik, így a biztonságra is jelentős figyelmet kell fordítani" - monda a Vang Csiang-min (Wang Qiangmin) a központ vezetője.

"Olyan internet-biztonsági riasztórendszert hoztunk létre, amely minden támadást regisztrál, megvizsgál, és megadja a szükséges válaszlépéseket" - tette hozzá.

Az internet biztonságának kérdése a technológia 1996-os atlantai játékokon való bevezetés óta folyamatosan aggasztja az olimpiák szervezőit. 2000-ben a sydneyi olimpia 16 napja alatt számítások szerint legalább 11,3 milliárdszor próbálták feltörni a játékok hivatalos honlapját.

Az athéni játékok szervezői szintén kiemelten kezelték az internet biztonságát, mintegy 64 milliárd forintnyi összeget költöttek a számítógépes biztonsági rendszerek frissítésére.

Torinóban, a legutóbbi téli olimpia alatt, naponta mintegy 3 millió támadást regisztráltak. A szakembereknek 158 olyan támadási kísérletet sikerült kivédeniük, amelyek átmenetileg "lefagyaszthatták" volna az internethez való hozzáférést, tíz esetben súlyos károkat okozhattak volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását