2024. május 3. - Tímea, Irma

Pálinkafesztivál a Vár tövében

Idén immár 9. alaklommal rendezik meg a gyulai pálinkafesztivált, amely április 18. és 20. között várja az érdeklődőket a fürdőváros Várkertjében. 2006-ban 368 pálinkát, illetve a környező országokból érkező gyümölcspárlatot neveztek a versenyre, 2007-ben
2008. április 18. péntek 21:27 - Hírextra

Immár hagyomány, hogy a szombati eredményhirdetésen a különböző kategóriákban nevezett italok értékelése mellett kiadják az ország ez évi legjobb pálinkájáért járó oklevelet is.

A gyulai pálinkafesztivált Európa három legnagyobb gyümölcspárlatversenye között tartják számon, ahol a bérfőzők és bérfőzetők mutathatják be legjobb termékeiket.

A pénteken megnyílt háromnapos eseményt a kulturális és szórakoztató műsorszámok mellett színesíti a Magyar Lovagrendek zenés felvonulása, a Pálinka Lovagrend ünnepélyes tagfelvétele és a szombati egyszerrekoccintás is, mely minden alkalommal több ezres tömeget vonz a Gyula Vár tövébe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását